Home   /   Rouwartikelen   /   Kisten

Kisten

Kisten in vele soorten en kleuren

Volwaardige houtsoorten voor ieders budget

Haerens Evelyne BVBA werkt enkel met authentieke volwaardige houtsoorten en dat voor ieders budget!

Enkele mogelijke houtsoorten en afwerkingen:

Bekijk onze fotogalerij voor enkele voorbeelden van kisten in Sint-Martens-Latem. 

Video afspelen

Europese Kwaliteit

Hoge kwaliteit Italiaanse stijl. Traditioneel vakmanschap. Deze reeks vertegenwoordigt al deze kenmerken bij de productie van luxe doodskisten gezocht en vervaardigd met een diep moderne gevoeligheid.

Elk stuk weerspiegelt ongeveer een halve eeuw van ongeëvenaarde kwaliteit en design; de productie wordt gekenmerkt door een gewilde modellering, het gebruik van de handmatige inkeping en de gevarieerde keuze van het gebruikte hout.

Strakke koppelingen en technische beperkingen bij het ontwerp van haar modellen, hebben innovatieve bouwoplossingen in de hele sector voorgesteld en blijven aanbieden en vertegenwoordigen het beste van Made in Europe, dankzij de onnavolgbare mix van luxe, uitmuntendheid ambachtelijke en moderne stijl.

Street Art | Made in Belgium

De inspiratie voor het ontwerp kwam uit klassieke vanitas stillevens. Deze beelden vaak symbolische voorwerpen af zoals: kaarsen, rook, bloemen, zandlopers en boeken. Allen representeren ze een eindige hoeveelheid aan tijd waarin ze bloeien. Het boek staat als het ware symbool voor de verhalen en herinneringen die ons leven vormen.

Rond de roos is een doek gedrapeerd, dit symboliseert de genegenheid en liefde die ons omringen. In de zandlopers is een oneindigheidsteken verwerkt, aangezien in dit systeem van eindigheid ook een oneindig element aanwezig is. De zijkanten werden voorzien van een gestileerde maancyclus, dit om het gevoel van de tijd die verstrijkt te versterken.

In het ontwerp werd op het bovenste paneel de plaats voorzien een persoonlijk element toe te voegen. De familie opteerden om hier het symbool van justitie met een streep door te plaatsen, dit om nog een laatste signaal te zenden van het onrecht dat ze voelden doorheen het leven van hun zoon.

Voor dit ontwerp leek enkel een sterk gestileerde werkwijze toepasselijk om een vorm van sereniteit en rust te garanderen. Daartegenover werd wel een heel kleurrijk kleurenpalet gebruikt, geïnspireerd op de Mexicaanse traditie omtrent de dood. Hier word sterk gekeken vanuit het perspectief dat de dood een viering verdient.

Vanitas

Video afspelen

In Between

Video afspelen
Wilt u graag meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.