Home   /   Diensten   /   Thanatopraxie

Thanatopraxie

Thanatopraxie geeft de overledene een vredige uitstraling

Wat is Thanatopraxie?

Thanatopraxie in Sint-Martens-Latem is een wetenschappelijke praktijk waarbij door injectie van bewaarvloeistoffen een perfecte hygiëne van het lichaam wordt verzekerd en de overledene een natuurlijke en vredige uitstraling terugkrijgt.

Deze behandeling kan worden uitgevoerd zowel in het mortuarium van het ziekenhuis als in het funerarium van de begrafenisondernemer en neemt tussen 3 en 5 uur in beslag.

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel van deze behandeling is dat het hercreëren van de natuurlijke uitstraling van de overledene u als familielid net dat vertrouwde gevoel teruggeeft van voor alle pijn en verdriet begon.

Thanatopraxie is soms verplicht of wenselijk

Bij een natuurlijk overlijden en bij niet-repatriëring is deze behandeling niet verplicht! Deze behandeling is wel verplicht bij repatriëring naar en van het buitenland en sterk gewenst in casus van autopsie en reconstructie.

Thanatopraxie bij Haerens Evelyne BVBA

Bij Haerens Evelyne BVBA beschikken wij over een eigen wettelijk gediplomeerd thanatopractor met specialisatie in autopsie en reconstructie. Op verzoek leveren wij onze thanatopraxie-diensten ook aan particulieren en/of collega-uitvaartondernemers.Gediplomeerde Thanatopractoren in België zijn verbonden aan het BIT (Belgisch instituut voor Thanatopraxie).

Onze thanatopractor is tevens bestuurslid van het BIT. 

Wilt u graag meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.